Slim hekwerk Bijleveldhaven

Slim hekwerk Bijleveldhaven

Zeehavens zijn aantrekkelijk voor criminelen voor de import en export van illegale goederen. Betere beveiliging helpt om criminaliteit tegen te gaan. Daarom wordt de beveiliging in het havengebied van Vlissingen/Borsele de komende jaren flink opgeschroefd.

Er komt er een ‘slim’ hekwerk parallel aan de Europaweg. Het eerste deel komt langs de Europaweg Noord, tussen de Westhofhaven en Fort Rammekens. Dit is gedeeltelijk een fysiek hekwerk met bewegingsdetectie. Voor ongeveer 30% wordt het een ‘virtueel hekwerk’, dat bestaat uit een gesloten netwerk van camera’s. In het najaar van 2024 is dit hekwerk klaar. Het tweede deel van het slimme hekwerk, langs Europaweg Zuid, wordt in 2025 aanbesteed.

Het hek wordt geplaatst in opdracht van Stichting Veilige Zeehavens Zeeland. Hierin werken gemeenten Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port samen met ondernemers aan beveiliging van het havengebied.
De stichting gaat in de komende jaren ook aan de slag met andere maatregelen die criminaliteit in de havens tegengaan zoals integraal cameratoezicht en biometrische toegangscontrole. Dit is toegangscontrole op basis van bijvoorbeeld vingerafdruk of irisscan.

Gerelateerd