Header medewerkers

Criminaliteit melden voor een veilige haven

Criminaliteit melden voor een veilige haven

Havenmedewerkers komen op plekken waar anderen niet kunnen komen. Zij kunnen verdachte situaties zien of door criminelen onder druk worden gezet om mee te werken aan bijvoorbeeld drugssmokkel. Meewerken is gevaarlijk voor medewerkers en schadelijk voor bedrijven.

Daarom is het belangrijk dat we samen de haven veilig houden. Bijvoorbeeld door het te melden als je iets gehoord, gezien of meegemaakt hebt. Dit kan op allerlei manieren, ook anoniem.

Meldkaart wijst de weg

De meldkaart zet op een rij hoe je iets kunt melden en is gratis aan te vragen voor bedrijven in de havens van Moerdijk, Vlissingen/Borsele en Terneuzen. Hang de meldkaart op, voeg toe aan informatie voor nieuw personeel of gebruik de meldkaart bij gesprekken over weerbaarheid voor personeel. En geef de digitale versie een vaste plek op intranet.

De meldkaart is een initiatief van samenwerkende partijen binnen Mainport Zeehavens Zeeland – West-Brabant. De gemeenten Vlissingen, Borsele, Terneuzen en Moerdijk, Politie, Openbaar Ministerie, Douane, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en de havenbedrijven North Sea Port en Port of Moerdijk bundelen hierin hun krachten. Dit maakt onze zeehavens weerbaar tegen ondermijnende criminaliteit én pakt criminelen aan, zodat het hier veilig werken en goed ondernemen is.

Gratis aanvragen

Hier kun je de meldkaart downloaden.  Bedrijven in de havens van Moerdijk, Vlissingen/Borsele en Terneuzen kunnen ook gratis gedrukte exemplaren opvragen.

Je mag ook contact met ons opnemen met andere vragen over het weerbaar maken van jouw organisatie en medewerkers. We helpen graag!

Gerelateerd