A5 zeehaven flyer

Wat heb je aan € 30.000 als daarna…?

Wat heb je aan € 30.000 als daarna…?

In de zeehavens van Port of Moerdijk en North Sea Port loopt regelmatig een campagne rondom de vraag ‘Wat heb je aan € 30.000 als daarna …?

Voor een veilige werkomgeving is het nodig dat elke havenmedewerker weet dat criminaliteit in de haven voorkomt en verdachte situaties meldt. Want €30.000 is mooi, maar wat als je gezin daarna wordt bedreigd? De campagne helpt signalen van criminaliteit te herkennen en schetst de serieuze gevolgen die ’ja’ zeggen tegen dit bedrag kan hebben.

Waarom is de campagne nodig?

Criminelen maken misbruik van mensen die hun dagelijks werk doen in de haven om drugs te smokkelen. Ze zoeken bijvoorbeeld iemand die even een toegangspas uitleent, een container verplaatst of een locatie doorgeeft. Het lijkt onschuldig, maar deze kleine dingen zorgen ervoor dat criminelen hun gang kunnen gaan. Ook medewerkers in de zeehavens van West-Brabant en Zeeland worden benaderd. Criminelen bieden soms veel geld voor hulp. Toegeven aan de verleiding is gevaarlijk en niet onschuldig. Wie één keer ja zegt, kan nooit meer nee zeggen.

Bedrijven kunnen de campagneboodschappen downloaden op www.kiesvoorjeeigenveiligheid.nl/toolkit.

Gerelateerd